Demam Kuning

Hai semua, nk tanya apa rawatan ibu2 bila ank kena kuning eh?saya ni dh 3mlm kt hspital.Anak mmg kuat susu.Sejam sekali bg susu.100% susu badan. Dduk bawah lampu biru tu non stop.Even menyusu pun saya sama baring kena lampu tu tp kuning still tinggi.Anak aktif je.Berak semua okay.

1 Balas

sila teruskan bagi susu badan pada anak. lagi banyak anak berak & kencing, lagi banyak kandungan bilirubin akan keluar melalui najis. jika anak prolonged jaundice sehingga 15 hari, sample darah & air kencing akan diambil utk ujian seterusnya utk mengenal pasti sama ada anak ada sakit lain atau tidak.