Jaundice or baby kena kuningg !

Doktor pernah bgtaw saya , kepada ibu2 yg anak kena kuning yg tinggi . Stop kejap bg susu badan , bg susu botol gunakan formula milk yg sesuai dgn baby untk turunkan kuning . Dh settle kuning baby , teruskan menyusu badan dgn biasa . Tak kesian kt baby ker kena cucuk hari2 letak bawah lampu . Mmg susu ibu terbaik tp kadang2 susu ibu tak sesuai dgn baby lg .

1 Balas

Yupss..betul. Ada sesetengah susu ibu xsesuai utk baby lbih2 lgi Masa baby jaundis.kena stop susu Kan bayi,bagi formula je sampai kuning hilang baru la boleh bagi susu ibu.

11mo ago

susu formula ape yg ok ye?