UPT NEGATIF

Hai semua. Nak tanya, saya ada rasa tanda² hamil. Tapi setiap kali saya cek upt, result negatif. Sampai lah satu hari tu, saya ada berurut dengan nenek saya (dia bidan). Dia cek perut saya, dia cakap dah ada isi. Dalam 3 minggu macam tu. Saya tak tahu nak bagi reaksi apa. Sebab result upt saya still negatif. Please siapa yang pernah alami boleh share pengalaman tak ? Normal ke kalau baru lagi upt tak detect ?

37 Balas

Samalah mcm saya. Dah test upt 4 kali dah semua negatif tp tanda2 hamil semua ada.. peninglah. Org kate kena sabar dulu sebab kandungan hcg utk early pregnancy biasanya sikit tula kdg2 upt takleh detect. Kita bersabo jela ye sis.. 😅

Normal bawah 5mnggu kadang stengah org x deteck.. Sy dlu 6 mnggu bru naik terang dua line masa 4 mnggu tu chek upt 1 line je g scan pon xnmpak. Scan bawah bru nmpak n after 2week check bru nmpak upt 2 line n scan nmpak dh

Kwn sy smp dh 3bulan scan msh xnmpk n ujian air knçing ngtive . Berurut pun tkg urut ckp drh bku dlm prut . Dh msk 4bulan upt positif . Nsb baik xde pape huhuhuhu . Skrg baby dia dh 6bln 😊

5y ago

Yup sis .. Aminnn

sy pun sama ngtif tapi 7/8 hritu kluar drh sikit 3 hri. 1-2 hri drh coklt trg, hri ktiga wrna pink. 1-2 hri tu cuma 2 calit. hri ktiga wrna pink cuma tompokan je. tdi pgi saya cek upt negatif.

saya 6minggu baru nampak terang 😂 4minggu pon x detect lagi masa tu...kabur2 jaa.. sabaq sis.. tunggu dulu..jga makan..jgan stress2..ambik asid folik..inn shaa Allah..semoga rezki sis💕

Yg sy plk. Time p urut sbb perut mmg senggugut tahap dewa, bidan tu takda ckp apa2. Pnye la dia suruh sy dtg berurut lps period sbb ikhtiar nk dpt bby. Skali lusa check upt, +ve 😂😂

5y ago

Alhamdulillah.. tahniah pregnant🤗

Sy pun mcm tu awk, sy last period 24/05, sy buat upt semua negative . Sy nak tggu hujung bulan nie baru nak buat upt balik. Semoga ada rezeki utk sy 😍

5y ago

Aamiin

Sbb kndgn bru lg.. klu cek upt .. mmg negative.. tp lau nk sure .. msa cek tu...tggu dlm 15 mnt .. biasa akn ad garis ..tp pudar atau samar²..

Saya minggu ke 7 baru nampak positive. Kadang kadang level Hcg lambat muncul dalam urine. So, jangan risau lah 😉

3 mggu dh cek upt mmg x nmpk lah. Slalu paling awal line kuar pon 5-6 mggu. Tu pon Samar2 jurr.