UPT NEGATIF

Hai semua. Nak tanya, saya ada rasa tanda² hamil. Tapi setiap kali saya cek upt, result negatif. Sampai lah satu hari tu, saya ada berurut dengan nenek saya (dia bidan). Dia cek perut saya, dia cakap dah ada isi. Dalam 3 minggu macam tu. Saya tak tahu nak bagi reaksi apa. Sebab result upt saya still negatif. Please siapa yang pernah alami boleh share pengalaman tak ? Normal ke kalau baru lagi upt tak detect ?

37 Balas

Sy pernah mcm tu.. Sy 1 bulan x period, tpi msih negatif, after 2 minggu, sy repeat check lgi, dup2 tau positif..

Tgu 3 minggu lagi sis... Slalu 6 minggu baru upt terang (+).. if nak kepastian segera boleh buat blood test

Sy percaya pd bidan...upt tu cek wktu subuh..biasa wktu tu fresh..klau -ve jgk cek ke kt klinik

sama mcm sy ..check upt smpai sy give up...last check lg skali msa tu dh 18 minggu...bru nmpk +ve..

4y ago

perut 18week time tu x nmpk lg ye

Sbr sis, insyallah ad rzki.. Tawakkal skrg ni jga pemakanan je pnting, jgn stress nya

paling senang p kk je .. ckp nak cek air kencing .. kat situ lg senang .. 😊

Ye sis normal klau upt xboleh detect sebab kandungan baru lgi...

3 minggu mmg masih terlalu awal nk detect.. Awak cek semula lg 2 3 minggu

saya upt kjp negative pastu positive tapi hamil

Sis boleh repeat cek upt dlm 2-3mggu lagi .