VitaminC??

Hai semua, nak tanya lah..boleh ke yang awal kehamilan ni makan pil vitamin c jenis blackmores...sebab sebelum ni sy amalkan so, bila dah pregnant ni risau nak sambung makan...TQ ??

1 Balas

Sy pernah tnya vitamin tambahan yg bole ambil masa prgnant kat doctor..then doc tnya balik knpa ambil vitamin c tu? Sebab selalu selesema ke? Sya cakap tak cuma nak kan vitamin tambahan je..dic suruh stop..tapi instead ambil pil vitamin tu dia suruh banyakkan makan buah sebab ibu yg tgh prgnt sangat senang kna sembelit.,so better makan buah2 dan sayur drpda ambil pil vitamin..memadai ngan iberet shja..

5y ago

Owhhh okeyhh sis..TQ so much inform...in shaa Allah lepas ni stop terus...😃