Milo

Hai semua nak tanya, kalau xblh minum susu, xpe ke minum milo ye msa pregnant ni? Sbb sy xblh telan susu, tekak jd mual n loya.

11 Balas

Boleh gantikan dengan makanan yang berkalsium tinggi jugak seperti cheese plain yogurt. Sebab doc cakap dekat saya diaorang taksuruh pun minum susu sebab susu taktinggi kalsium sangat jadi boleh ganti dengan makanan lain. Ini pendapat saya lah sebab saya pergi kk dengan swasta doc cakap benda yang sama.

Saya pun doctor ngan nurse xbagi minum kopi teh atau milo. Sebab katanya caffein bole buat hb low. Saya pun tak bole minum susu tapi saya try minum susu farm fresh kurma, xtau la kat tekak rasa dia macam cendol. So minum susu tu je. Sebab tu je yg kena kat tekak.

Seeloknya minum susu.. sbb kalsium tinggi.. kena tengok kandungan kalsium dalam minuman tu..klau xboleh minum susu cuba tanya doc mgkin boleh digantikan dgn suplement spt obical..

Sis xbole minum susu? Bole tnya doctor apa pil kalsium yg bole sis amik dan berapa dos yg sesuai utk ibu mengandung. Sekurang2nya ada inisiatif untuk ambil kalsium kan.

Milo, kopi dan teh bole sebabkan hb rendah. Kalau sekali2 xpe tapi tlgla jgn amalkan..

5y ago

🙂🙂

Milo bhya sis..tggi gula..sy x mnum susu pn spnjg mngandung...skang dh 31w...

Makan pil kalsium pun ok mommy. Kalau x boleh minum susu. 😊

boleh tpi skli shri boleh lah sb milo pon berkafein jga..

cuba awak beli susu berperisa coklat ke.. strawberi..

Milo ada cafein... tak bagus