Buku pink

Hai semua. Nak tanya, bila boleh buka buku pink di klinik yer? Usia kandungan mencecah brape minggu baru boleh buka buku pink?

101 Balas

Dpt tau prgnat terus buat buku..lg awal lg bagus..senang nak detact ade ape² ngn kandungan

Sy kk suruh p time 12minggu.. Tp kena p bt booking dlu.. Nti diorg BG appointment setiap kk x sama..

10 minggu mommy. I pernah pergi time 8 weeks. Nurse suruh balik. Then bg appoinment time 10weeks.

8mggu sy dh bukak buku pink.. bwk skali scan kt klinik swasta nk sah kan kata dh mmg pregnant

Saya bukak masa 10wks. Call dulu buat appointment & tanya details kena bwk sebelum dtg 😊

Sy 5 week dh buka.. Sbb muda xada pengalaman.. So better docter yg pantau setiap bulan

Sy buka time 13 weeks. Alhamdulillah nurse x marah pun. Tapi kena set appointment dlu.

sy 9mgu terus buat....bawak surat klinik swasta pun boley...sbb nti kt kk dy scan jgk

Sebaiknya 8 weeks..buka awal x apa..boleh pntau keadaan mommy n baby awal..😊

Call kk dlu.. Tempat saya nurse suggest dlm 7 ke 8minggu blh buka bku pink..