Fresh milk vs maternal milk

Hai semua, nak minta pendapat. Which one better to consume utk first trimester? Fresh milk (macam farm fresh @ Dutch lady) atau susu tepung yg khas utk ibu mengandung ye? #ingintahu #firstbaby #bantusharing #seriusnanya

11 Balas

Both okay mommy..sy dlu masa 1st preggy mmg consume anmum..alhamdulillah takde pun kena kencing manis..anak pun berat lahir normal 2.97kg..sebab org kata gula dlm susu maternal tu tinggi so depend pada diri mommy & kemampuan juga sbb maternal milk lagi mahal..2nd preggy sy minum HL je..anak semangat juga la kluar dr yg 1st..berat lahir 3.07kg..so semua tu depends pada condition mommy boleh telan atau pun tak sbb certain mommies tak boleh minum susu..tp pegambilan calcium tu penting untuk ibu & baby..