leher baby ada ruam2 merah. normal ke ??

Hai semua, just mintak pendapat, bby i dekat leher ada ruam2 merah. Sebb apa yee jdi mcm tu ? Perlu tak i bawa pergi klinik ?? Ada ubat sapu tak ??

2 Balas

Normal sis. Mungkin kerana panas or melecet sebab gesek leher. Boleh try sudocream. Boleh beli di farmasi. Bukan disitu shja boleh apply. Satu badan baby yg ada ruam boleh apply. Dan orang dewasa pun boleh pakai sama 😊

5y ago

Not sure pulak doktor bg. Boleh je bwk anak pergi klinik.

Ya sy pn guna sudocream.. Baby sy pn sllu dpt ruam keliling leher tu.. Lpas guna sudocream ok ruam dia tu