ruam biji2 merah

Salam.ibu2 semua nak tnya,anak sy usia 21hari muka,telingga,leher bdn dia naik ruam2 biji merah2...sy risau tgok.ada tak ibu2 blh bg info n pengalaman.& Mcmna nak hilangkn?

1 Balas

berhenti gunakan bedak pada bayi. pilih sabun bayi yg melembabkan. jangan sabun or letak apa² pada muka bayi. masa mandi cuci guna air sahaja. Jika masih tak baik,bwk jumpa doktor kanak². Anak saya macam tu jugak. Nanti lepas umur 2 bulan dia akan hilang sendiri. Jika masih ada,berkemungkinan ekzema. So,bawakla jumpa doktor.