Pergerakan baby..

Hai semua... Minggu ke berapa kita dapt rasa pergerakan baby yer... Sekarang saya dah. 12 minggu x sabar nak rasa bergerakan baby... Babybump pun tak nampak lagi ni...😘

8 Balas

sy sdg hamil anak first (2nd preg).sy rasa sy dh mula rasa pergerakan bayi pada 16weeks.Tp time ni xkerap.Dia macam angin2 tp bukan nk melepas.Kalau angin, dia akan jd lg kerap dan at the end akan melepas di belakang kan.... tp masa mggu 16 ni, dia mcm xkerap sgt. 1hri dlm sekali ke 3x sahaja...masuk mggu 18.bru start rasa lebih kuat prgerakan dan lebih kerap..Skrg sy dh 19m..alhamdulillah..perasan jg baby aktif pagi dan malam..siang2 mcm xrasa sgt prgerakan..smg anak ibu baik2 shj syg...❤️

Klau ank first selalu lmbt 20w above, bkn first 16w dh boleh rse gerakan. Utk bump, ad org nmpk lmbt mcm sy nk hbs 2nd trimester bru nmpk bump. 😁brgntung pd core muscle perut sis mcm mne. Klau weak core muscle mmg snang nmpk.

1y ago

yup.. Sy pn rase pergerakan BBY mnggu ke 15 cmtu kndungan ke3 ni..tp xkuat rasa pergerakan tu..mcm ada rama2 dlm perut cmtu. . ank sulong dulu LPs 20 mnggu baru Ade rasa pergerakan..

Pengalaman sy, 4 bln lebih bru rase tu pun manje2.. dah masuk 5 bulan lebih bru jelas rase nya tendangan.. sabar ye, terlalu awl tu sis..

Anak 1st dalam 24 weeks baru betul2 rasa .. anak 2nd 18 weeks baru rasa.. sy 24 weeks pun kocik aje perut wlaupun ank kedua..

5 bulan ke atas baru rasa biasanya ...kalau 12 tersangat laa awal lagi yee

Saya dlu, 20 mnggu saya dh start rasa, tpi atas ibu2 lah. Ade yg 24 ade yg 28

sy plg awl 4 bln..plg lmbt 5 bulan

ms sy dlu 20 weeks and above ..