BABY X AKTIF SIANG

mcm mne nk kira kiraan kick baby ye ? baby sy kurang gerak siang, dia aktif malam2#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp ##firstmom

4 Balas

klu siang kena byk rehat. meaning klu awk bkerja atau buat kerja rumah, buat reminder dkt Telefon supaya rehat 5-10 minit setiap jam, dan fokus pd gerak bby. boleh cubit2 / tekan2 sikit perut bg bby respon.

Sma la 😅 smpai rasa ssh nye nk kira. Mybe baby gerak je tp sb kita ni byk gerak bt keje. X sedar. Sy dh try mnum ais n air manis. Pn still sma. Rehat baring bru dpt rasa btul baby golek2 n gerak

haritu nurse inform saya kena kejut baby kalau siang kurang gerak sebab nak kira kick. saya kalau baby tak kick dalam sejam kena la minum air sejuk nak bagi Baby active

saya pun sama lagi2 kalau krje, dhlah krje brdiri kurg duduk, jadi bby kurg gerak, sbb ibu ye kehulur kehilir bekrje 🤣