Berapa kali susu

Hai semua , kalau korang checkup baby nurse tanya baby susu berapa kali. Korang jawab contohnya 6kali sehari, 4oz atau setiap 3jam, 4oz. Saje tanya

7 Balas

yg sy tahu nurse kk akan tanya kita ni bagi susu badan ke fm? klo fm, baru dia tanya skrg bby minum berapa oz? ni sy dengar ibu sebelah meja sy jwb la. mcm sy bagi susu badan, nurse tanya dah pernah campur susu fm ke tak? klo tak pernah, mmg nurse tak tanya apa dah. dia just suruh continue bagi susu badan sampai bby 2 tahun klo boleh. selalunya waktu bby newborn kena kuning, baru nurse akan tanya; 1. susu badan-setiap berapa jam susukan bby? so, jawabla setiap 1-2jam ke setiap 2-3jam ke. depends ikut demand bby. 2. susu fm/campur-setiap berapa jam susukan bby? & berapa oz bagi? so, jawab la setiap 3 jam, 2oz ke contoh. p/s: klo sy, jawab ikut jam je senang. bukan berapa kali sehari. maafla panjang lebar reply. 😂

ish xsempat aih nak kira 😆. cuma jwb setiap 2-3 jam. kdg2 sejam stengah. nak taw brapa kali nurse bahagi lah sndiri dgn 24jam 😂

mcm sy nurse xtanya pon berapa kali baby minum. dn berapa oz baby minum. nurse cuma tanya baby minum susu badan lg ka atau campur susu ka.

Semua yg sis ckp tu nurs akn tnya,brpe kli shri,brpe onz n brpe jam skli,

Hai. Saya akan jawab cth : 3onz 4 kali sehari

Saya jawab ‘2 oz setiap 2 jam’.

2 onz tiap 2 jam