Baby 4bulan 18hri susah minum susu(formula)

Hi nk tnya kenapa baby susah minum susu pdhl dah gap 2-3jam 3-4oz pun susah hbiskn. #firstbaby

4 Balas

Kne terus offer, ank sy 5oz stiap 3 jam. Dia splitkn sndiri dlm 15min lg mnum blk. 3oz dlu bru 2oz. Dia tahu ad balance lg susu. Sbb skrg dh tk nk susu tolak guna lidah, dgn tgn sekali tolak😂😂

Kalau saya pulak, anak saya bru nak msuk 4 bln, sya bru strt bagi dia 4oz, tapi dia suka muntah balik, so skrg mmg 3 je, tapi kdg malam dia kurang, siang je dia nak je

anak sy 4bln 4hari pun kurang susu.. kdg 3oz pun tak habis.. tido siang pun dh start kurang.. byk nk main.. maybe dia dh start meniarap kot.. so dia kurang susu..

entah laa dia kadang ade masa masa dia taknak minum susu tapi as a mom kite tetap kena offer dia untuk minum jugaaa

7mo ago

Kalau offer dia reject jgk mcm mana ya puas pujuk kdg buat2 mcm nk muntah pun ada sbb nk bg hbiskn susu