Apa itu bsp

Hai semua .isnin lepas saya ada minum air gula..harini nurse ckp nk jumpa explain tentang bsp..adakah saya sangkut kencing mnis time minum air gula?..

2 Balas

ya sis sgkut kncing manis.. BSP tu utk ambil 4 kali bacaan.. nk tgk gula tggi ka tdk... sya td pn minum air gula n sgkut juga.. bacaan kdua ok.. tp bcaan prtama dh sgkut tetap BSP juga 😄 kena control cara pemakanan lps ni.. manis² super duper kena elakkan.. klau tringin manis, cari buah..

9mo ago

sya bru 17mggu hehe.. bcaan kdua 5.5 ok.. jng prtama hehe

kirenya bacaan gula dlm darah sis tinggi la..sbb tu kene bsp..utk cek..kene jaga pemakanan la gitu

10mo ago

bgantung dgn BSP kita sis..