BSP-sangkut minum air gula

hai..nk tnya ade xpglman momy2 yg sngkut mnm air gula..mcm mna proses bsp tu ye.. ##bantusharing

4 Balas

kena puasa start dari 10mlm..pastu esok gi klinik pukul 8 cucuk kt jari cek bsp, terus gi sarapan..nnti pukul 11 kena dtg klinik lg.. 2 jam sebelum pukul 11 kena stop mkn dh.. pastu ptg pukul 3 lak cek.. last sekali mlm,pukul 9..sama jugak 2jam sebelum nk cek kena stop mkn dh,yg mlm nurse suruh gi cek kt farmasi,sbb klinik tutup mlm..tp kt kk saya check up, doktor ngan nurse percaya cek sendiri kt rumah,kalau ade alat glucometer tu sendiri.. setengah klinik xbg depend la kena tanya kt doktor dulu..tp saya beli sendiri,sbb xlarat nk ulang alik gi klinik sampai 4 kali😅nasib la doktor percaya cek sendiri kt umah.. first time cek je kena gi klinik,sbb nk rujuk kt doktor esoknya..

Normal tu sy pun loya muntah blk. Pastu kena buat test lg haha

Pukul 9 12 5 9 kne amik darah kt hujung jari nk cek gula ..

shaqi 4x amik daqah dkat jari tangan