air masak

hai semua… baby sy dh umur 9m… so sy nk tanya… berapa jumlah air masak yg boleh diminum?.. masih 2oz atau bertambah??. mohon kongsi ilmu dgn sy ya… terima kasih…

1 Balas

Bertambah sis. Selagi baby nak minum bagi je. Macam kita juga. Dahaga minum air. Elok untuk baby senang lawas nanti. Dan air kencingnya tidak pekat. Sis boleh join grouo di fb : Happy Baby Foods Malaysia. Di sana ada pelbagai resepi sihat untuk anak dari 6m ke 2 tahun.

5y ago

Pada 6m memang baru. Sbb baby byk minum susu ibu. Jadi rasa baby tak byk minum sangat air masak. Dh 9m ni elok byk air masak. Sbb makanan nya pun dh nak hampir solid juga. Tapi depends kepada anak masing2