Susu formula untuk bayi newborn

Assalamualaikum dan hai mommies nak tanya boleh suggest tak susu yang sesuai untuk baby newborn y sesuai ? So far dh try dutch baby( berkahak) lactogen( baby kerap berak selepas minum) dan nan lactose free ( baby xnak minum) #firstmom

3 Balas

saya bagi baby frisolac, before ni bg nan time newborn but tak poop, bg lactogen pulak tak poop plus kentut busuk yakamatt and sembelit teruk. s26 pun tak sesuai dgn baby buat sembelit. pape pun depend pada baby awak kalau org suggest pun takut tak sesuai kat baby awak just try and error

kena try & error juga. saya pakai dutch baby (najis keras), pakai lactogen (susah berak - 4/5 hari baru membuang), now baby sesuai dengan dupro.

kne try and error sis sye baby new born jugk mula bgi nan mmg baby sembelit pstu tukar dupro pulk so far mcm ok baby berak pon ok .