34minggu..Kepala bayi di sbelah kiri

Hai semua. Adakah moms yg disini alami situasi macam saya yg sdg pregnant 34weeks. Tadi doktor scan kepala bayi saya sebelah kiri. Doktor suh saya mulai checkup tiap minggu bila dah 36weeks..andaikata klu kpla bayi masih sebelah kiri ada kh itu sangat berisiko utk proses kelahiran..saya kurang pengalaman sebab ini baru first bby.

1 Balas

Try banyakkan sujud lama2, biar kepala baby turun ke bawah

4y ago

Yup. Kalau ada masa free buat laa. Then banyakkan cakap dgn baby suruh pusing.