Tekanan darah tinggi awal kehamilan..

Hai semua.. Ada tak yg berpengalaman tekanan darah tinggi diawal kehamilan 6minggu..? Masa sy nak sah kan kehamilan, doc cek tekanan darah sy tinggi. Setiap dua hari sy kene cek tekanan darah tinggi.. Sampai 2minggu. Doc kata kalau x turun takt risiko pada tumbesaran baby.. 😥.. Apa perlu buat ya.. Sblm ni sy pernah keguguran. Ini kandungan yg kedua. Doakan yg baik2 aja ya.

Tekanan darah tinggi awal kehamilan..
1 Balas

Doc saya bagi aspirin dan vitamin e. Saya plak + supplement Shaklee set darah tinggi tu. Selain itu, amalkan membaca yasin setiap Hari sis for muslim. Ayat 58 ulang 3x dan sebut doa minta diberikan kesihatan yang baik utk ibu anak. Berdoa sebelum maghrib. Saya tak bagus, tapi share pengalaman mengandung anak ketiga. Banyakkan selawat keatas nabi. InsyaAllah Allah maha mendengar. Pengalaman saya anak 1st dan 2nd high bp. 32 wks and 28 wks. Yang 3rd syukur sgt, dah sampai 37 wks. Cubalah amalkan. Maaf ya, just sharing.

3y ago

Mungkin masa tu sy rase gementar sgt..