Anak masuk taska awal 🥹

Hai semua. Ada tak mak2 yg hantar anak masuk taska awal? Mcm saya masuk keje bulan 8 tp bulan 7 ni dh start hantar dia ke taska. Skrg dia 4m. Rasa ralat bila hantar anak ke taska bila kita masih ada cuti. Tapi suami mmg dh advise better hantar taska awal sbb saya kerap burnt out. Skrg saya mixed feelings sbb saya dh rasa rindu dgn baby. Saya rasa mcm emak yg useless pun ada juga sbb tk jaga dia bila ada masa. Tapi… saya mmg penat sgt setiap hari menangis penat tggu suami balik.. baby jenis high demand... Tapi… saya rindu anak saya. Haha. Teruk ke saya kalau saya hantar anak taska awal? Walhal saya sebenarnya ada masa utk jaga dia? Huhu bercampur baur ya perasaan saya. #bantusharing #Sharing_dong_Bund #ask1stimemomhere

16 Balas

Boleh je nak sis nak hantar taska. Kalau rasa rindu boleh ambil anak awal. Hafl day hantar pun okay sementara masih cuti. Awal pagi boleh buat kerja rumah ke apa lepastu rest. Then boleh ambil anak tengah hari. U kena happykan diri baru baby pun happy!

Awak tak teruk. Betul lah kata suami, awak burnt out. Kena rehat sebelum masuk kerja. Buat persediaan kawal emosi, fizikal. Anak dah kat taska tu, pergi senam, brisk walk kt taman, pergi spa, urut ke, bekam ke... Rejuvenate diri tu.

3mo ago

Huhu.. rasa bersalah tu sentiasa ada sbb dlm kepala saya, anak kan amanah kita. Tapi saya setiap hari pun mcm org gila tunggu suami balik keje. Betul, mmg saya plan nk rejuvenate diri ni dh macam hape je skrg 🥲

tak teruk pun sis. sy sebelum ni keje swasta cuti pantang pun 2 bulan je. anak belum masuk 3 bulan lagi dah terpaksa hantar pengasuh. memang awal² rasa sedih dan rindu. itu normal. lama² nanti ok la 😊

Ok je sebab xde lah beza sgt gap bulan tu.. biar anak awak biasakan diri.. takdelah hari awk masuk kje nanti mcm2 drama pula

Saya hantar anak ke taska sebelum dia masuk 3 bulan 😮‍💨

3mo ago

Yeke? Nape hantar awal? Boleh share? Haha 🥹

xpe ikut kemampuan