Anak Pertama

Hai. Saya test upt 5 kali semua positive (4 yg biasa & 1 clearblue). Tapi saya takde alahan dan tanda pregnant pun. Badan saya rasa normal je mcm biasa. Kdg2 saya terfikir betul ke saya pregnant ni. Dah call kk dan dia bg tarikh appointment lambat lg. Perlu ke saya pergi klinik swasta dulu buat scan untuk confirmkan? Kalau 4-5week dah nampak ke kalau scan? Atau tunggu je pergi appointment scan kt kk nanti? #pleasehelp #firstbaby

22 Balas

Kalau scan 4-5w mungkin blm nampak apa2. Sy bt tvs scan masa 5w lebih baru nampak kantung tp blh je sis nk ke klinik untuk confirmkan. Kalau sis nk tgk janin better buat scan 7w keatas. Sy awal mengandung pun takda alahan lgsg. Sementara tggu nak ke kk, dh blh jaga pemakanan minum susu, folic acid jgn lupa ye. Tahniah sis !