BUAH NENAS

Hai saya nk tnye ibu2 dekat sini ade tak yg masa pregnant mkn nenas ? Sekrg saya 5 week dan teringin sgt nk mkn nenas , terliur tak tahan sgt

38 Balas

Boleh jer, tapi mkn sikit jer sepotong dua sekadar nak kurangkn ngidam tu.. Jgn mkn byk pula, sbb sis masih awal trimester

Makan sikit jela. Lepaskan ngidam tu. Selamat menikmati fasa Hamil. Semoga sentiasa sihat Dan dipermudahkan apa saja Hal ye

Setiap org penerimaan bdnnya tk sama sis ..Saya pnh keguguran sbb mkn nanas .. klo blh sis tahan lah dlu ..

5y ago

Betul.. Makanan besifat tajam n penyebab gugur elakkn dulu..

Bru 5weeks tu..klu sy rsaukn bby tu mmg akn jga kndungn awl2 mcm tu..sbb kita x thu bdn kita tahan ke x dgn mknn tu..

Boleh. Sy every week makan. Nenas boleh naikkan hb. U boleh makan apa je tp in moderate la.. Jgn mkn sebijik tu..

Boleh tapi makan sikit jelah. Mcm makcik sayaa Ngidam nenas.. Ngidam nk rasa je.. Tak mkn bnyak pun. Huhu

For the time being sbb nk hilangkan rasa terliur try gigit 1 gigit je kowt.. Mcm saya buat haritu 😉

Awal2 pregnt Tak berani. Dah masuk 5 bln, mak pulak masak gulai nenas. Makan je. Alhamdulillah ok. 😂

Saya mkn je bila yg dh masak punya. Kalau mentah tak mkn lah takut juga pape jadi kat baby heheehe

sy makan jee klu sikit2 dlm laksa, acar, pizza tp pada2 laa.. tp lain org lain kesan #13weeks