anak taknak makan

Hai, saya nak tanya mcm mana nak buat ye kalau anak taknak makan langsung? ada lah 2-3 suap je lepas tu terus taknk. dah pelbagaikan jenis makanan tetap sama jgak. bayi 6 bulan lebih berapa hari lagi 7 bulan. sampai tahap buat BLW pun tetap taknk. die suap makanan dalam mulut tapi tak telan pun cuma simpan je dlm mulut lepastu keluarkan balik. buntu dah bubur reject BLW pun reject. ada tips atau supplements tak untuk bagi dia selera makan. terima kasih

2 Balas

sama jenis anak sye. die kemam jeee. selalu nyee sye akn tunjuk kn die cara nak kunyah. lps tu sye perasaan. utk permulaan, kena bagi benda yg sama dulu atleast 3 4 kali. kalau menu baru mmg take time die nk mkn mybe sbb rasa lain, tapi kena keep on bagii. baru die accept. sbb sye excited anak boleh makan so sye hari2 tukar menu lain sbb sye xbuat 4dr. die pulak x nak kunyah makanan 😂 btw utk bby 6 to 7m mmg makan sikit je utk taste yg berbeza selain susu bukan makan utk kenyang. kalau die mkn 2 3 suap je xde mslh pon. sbb die bru lagi berkenalan dgn makanan selain susu.

10mo ago

betul tu die kemam je dalam mulut lepastu luah balik makanan tu. baik! nnti saya cuba tips ni harap2 menjadi :)

saya dulu pakaikan anak produk kiddit camtu ke nama dia. alhamdulillah la rasi ngn anak n anak mau makan. tapi saya bagi start anak da nk dekat setahun la. time bby dy lalu je nk mkn. bila makin besar tu dia da kurang..nanti cuba la tanya seller tu tuk baby bawah 1y boleh guna ke x. kalo boleh try la

10mo ago

saya ada nampak jugak nnti saya try tanya tq ye