susu badan drop

Hai saya nak tanya kalau susu badan drop..macam mana nak bagi ada balik ye susu badan..sebab sebelum ini anak taknak menyusuh masa dalam pantang..dah lepas abis ini tiba dia nak pulak tapi masalah saya sekarang ini susu badan dah drop

2 Balas

Ye betul apa sis sebelum ni komen. Kene kerap bagi baby hisap. Bila baby hisap, kelenjar susu kat puting akan hantar isyarat ke otak yang baby semakin kerap hisap maknanya baby perlukan susu yg lebih banyak. Makanya otak akan send signal ke kilang production susu utk hasilkan lebih banyak susu! Hebatkan Allah cipta kita semua. 💕 Dan.... Mummy xboleh stress.. always positive demi anak. Bila stress susu pun boleh drop.

4y ago

Sebab penghasilan susu perlukan 2 hormon. 1 oxytocin (hormon happy) dan prolactin. Sy xigt la pasal prolactin. Tp yg pasti oxytocin tu diperlukan agar susu boleh terhasil. Jd awk kene stay happy always. Kalau orang lain bt awak stress, awk kene bt self reward mcm makan mknan faveret awak utk bt awak happy. Hee.

Kerapkan anak hisap susu badan..semakin kerap Dia hisap semakin bnyk susu datang