Insurans untuk anak semasa hamil

Hai. Saya nak tanya apa pendapat kalian tentang insurans untuk anak semasa dia masih dalam kandungan? Ada orang kata lagi murah buat sebelum dari selepas dia lahir. Juga baby boy lagi mahal dari baby girl. Kalau dalam kandungan, rate sama sahaja. Perlu atau tak insurans bayi ni ya? Mana lagi penting untuk bayi? Coverage lawatan ke klinik (outpatient) atau untuk warded sahaja?

1 Balas

Kebiasaannya insurans peribadi ni utk warded je..ya betul insurans kanak2 utk bawah 2 tahun ni kebanyakan agak mahal..tp setiap insurans xsama harga setakat sy survey..utk insurans dlm kandungan paling murah sy pernah survey, prudential bsn RM70, yg ni pakej tanpa simpanan..better sis survey dulu jenis insurans, cari agent yg betul2 dh lama dlm company tu, mnta mereka buat quotation..sy ada kwn2 yg buat insurans klau nk mnta quotation