Macam mana cara nak kawal gula

Hai, saya nak kena minum air gula untuk pertama kali pada 24weeks, adakah perlu saya kawal pengambilan gula daripada sekarang? Sekarang 23+

1 Balas

Cuma pendapat saya lah, bg saya tk guna pun kawal gula semata tknk sangkut masa minum air gula, tp lepas result okay then consume bergula balik. Mcm result tu valid utk masa tu je. Seeloknya dan sebolehnya kawal je gula dari awal sampai bersalin, unless mmg dh kawal pun sangkut GDM tk boleh buat apa, kena lebih strict dlm kawal pemakanan.