Maternity leave

Hai saya nak bertanya, kalau belum confirm dalam mase 6 bulan, boleh ke dapat cuti bersalin 60 hari dan gaji sekali? Ke hanye dapat cuti tanpa gaji sahaja? Ikutkan masuk bulan 1 tahun depan saya cukup 6 bulan kerja, tpi boss tiba2 cakap akan extend confirmation saya tu sebabkan banyak mc, saya alahan teruk semasa 1 trimester dan mc pon 2x sebulan je

1 Balas

Swasta ke? Tempat kerja sy, masa interview dah bagitahu tahun pertama tak boleh ngandung, tp sy termengandung jgk masa tu, even masa bersalin dah kerja 1 tahun lebih kt situ, still tak dapat maternity leave, jadi sy amik unpaid je masa tu

2y ago

kadang2 sedih pulak jadi macam ni, salahkan mengandung..tapi ape2 pon kena jugak sabar