Cuti beranak.

Saya mau bertanya, cuti selepas beranak sebenar berapa bulan? Di tempat kerja saya ., boss saya cuma bagi 2bulan saja cuti, gaji pun tidak di bayar walaupun cuti besalin.

6 Balas

Call pejabat tenaga kerja, tanya dia boleh ke majikan buat macam tu, nanti dia akan nasihatkan. Kalau majikan buat salah/peraturan x betul, mereka akan call HR utk check dan pastikan majikan follow the Employment Act kita

Baca balik awak punya offer letter . Boleh mintak HR untuk awak check . U deserve to get 98days untuk cuti bersalin berbayar .

Apa status awak? Full timer ke contract ke part timer? Selalunya contract/part timer je xdibayar gaji. Check balik dgn HR.

6mo ago

Saya kerja full, tidak parktime. Saya kerja bakery

98 hari dan sepatutnya cuti berbayar (Employment (Amendment) Bill 2021)

sblm tu nk tanya..tt dh kerja berapa lama? dan ada offer letter x?

6mo ago

awk kerja full time or part time? kerja bahagian retail?

98 hari