Korang makan folic acid jenama apa yang ok untuk membuang?

Hai saya makan maltofer and puasa but then saya perasan saya sembelit yang berdarah sampai kena pergi emergency and Dr bagi ubat lembut najis. Korang makan folic acid jenama apa yang ok? Saya stress. Help me please. Saya da Cuba makan buah, minum air banyak

7 Balas

Better rujuk dgn yg pakar.. sy first time preggy, skrg 5w6d..pengalaman sy, sblm tahu sy preggy, sy mmg jnis kurang minum air & rajin puasa konon utk diet smpai sy kerap sembelit 🥲 mse tu sy consume folic acid jenama hovid itu pn on off mkn..then dh abes brand hovid sy beli jenama appeton pulak sbb usaha nk pregnant, alhamdulillah hmpir abes sekotak appeton sy disahkan preggy lps hmpir 5bln kwen..sy perasan sy dah xsembelit..senang nak mmbuang..xtahu lah kebetulan atau sbb2 lain..sbb mse tu sy cuba minum pati delima jenama gulsan jgk bru 2 botol mgkin sbb tu lawas jgk..ape2 pun sis rujuk dgn yg pakar..tc ye

Hai. Kena dapat nasihat doktor juga sis. Saya pernah makan zincofer dengan obimin tapi memang akan ada masa jadi sembelit. Even rasa banyak dah minum air

saya mkn obimin ok lawas berak.. tp najis nye bau mcm rumput n warna hitam.. adeh loya pula haha..

Saya makan folic acid yg doc bagi tu je

Jangan lupa minum pomegranate juice

Minum jus Kunyit hitam baik utk buasir.

saya makan jenama appeton