Hai korang folic acid apa sedap and kecik?

Saya da Cuba maltofer tapi sembelit teruk sampai pergi emergency. Ferocom pulak macam besar sangat bagi saya. Korang makan jenama apa ? Saya jenis tak suka makan ubat so taknak ubat besar besar

3 Balas

Sy makan new obimin. semua vitamin diperlukan utk ibu mengandung dah ada termasuk folic acid. Maltofer pun macam tu juga. Pill ni mmg besar tapi sy tak kisah sbb dah biasa dah. soooo idk what to advise you lol 😅 Kalau pasal ni mgkin awak boleh tnya your nurse and doc for advise.

Saya makan folic acid yg kk bg je warna kuning. Kecikk je. Tapi kena makan asing dgn iton tablet n vit b complex. Lepastu hb low nurse tukar zincofer. Ramai tak boleh telan zincofer tapi saya suka zincofer sbb senang telan n tak perlu makan byk2 vitamin. Huhu

1y ago

Tak jugak kalau awak minum air secukupnya. Alhamdulillahh so far saya tak pernah lagi kena sembelit. Mungkin saya minum air byk n byk makan dragon fruit hehe

iron folic