hamil 6 minggu

hai saya hamil 6 minggu boleh tak kalau saya makan asam...ada orang cakap tak boleh makan asam...betul ka...teringin makan epal dengan serbuk asam...

13 Balas

Boleh sis , makan tapi kuantiti sedikit berulang kali . Terlalu banyak pun tak elok , bergantung kesihatan ibu sama , lain org okay ja makan banyak masam pun . So atas diri ibu yaa kena yakin takda apa . Macam saya awal pregnant asyik makan benda masam , pelam mak dara la takpun yg ada serbuk asam memang saya makan jaa kdg sehari dua bekas . Hujung 2nd trimester stop kejap and sekarang 37 weeks ni saya gilakan benda manis pulak .

Makan je awak.. tapi berpada. Even makanan tu healthy kalau berlebihan pon dah jadi tak elok dah. So semua kena ambil berpada, lagi lagi kita pregnant ni. Heee. Makan je jangan stress, makan buat rasa then pantau juga baby sama dengan mak nya. Bukan apa, orang ngandung ni bila tak dapat apa dia nak dia sedih sangat. Tu jadi tak best tu. Jaga diri, jaga emosi okey .

Boleh syg, sy dr awal memang tk boleh pisah dgn asam hari2 kena makan asam smpai la skrg, coklat kek manisan sy tk boleh makan jd tk suka, org ckp kalau suka asam baby boy 🤔

2y ago

Harap dpt girl juga 😍

makan ja la kak... tp berpada padalah sbb dah berbadan dua ni.. kita x tahu condition bdn/baby bila terlebih makan.. jgn melantak satu pokok pulak😂😂gitteew

Boleh saja sis hehe. Macam saya suka makan jambu batu cicah asam tu. Cicah sikit jer bagi lepas la merasa 😁😂

Hai saya hamil 8 minggu sape yg sama mcm saya alahan byk air liur kerap nak meludah je ada cara tak utk kurangkan

blh dear.. mkn la ape yg awk nak rasa nk mkn. cma jga kuantiti saja.. kot perut x thn sgt kalau masam sgt

makan epal boleh. beli epal yg warna hijau tu.. masam smulajadi.. tp yg serbuk tu. kena berpada2..

boleh ja makan asam,saya haritu pregnant siap mkn limau kasturi fresh dr pokok😆

bleh awak...mkn ja..tp berpada2...mkn ckit2...