Im newbie

Hai , saya first time nak jadi ibu , 26 weeks 1 day , naktau if due date kena tepat 40 weeks lg bgus atau kurg dri 40 weeks lg bgus ? Hmm mntk pndangan yg berpengalaman #1stbaby #1stpregnnt #bantusharing #mommybuntu #seriusnanya #jangandibully

7 Balas

post lama rupanya 😂😂😂 pregnant ni awak kena get ready setiap hari, tak perlu tunggu 40week baru nak ready.. baby klau dah nak keluar dia tak tunggu cukup ke tak cukup, risiko tu bila2 saja boleh dtg walaupun label pada buku pink awk warna putih..

selagi takda komplikasi pada awak dan baby. okay ja. cuma kalau boleh jangan lebih due date kemungkinan ibu akan kena induce (paksa bersalin). nama bersalin semua ada komplikasi dia. 😊 ibu cuma banyakkan bertenang dan sentiasa pantau pergerakkan baby. 💕

mana2 pun bagus sis selagi beby & mommy sehat.. klu ade slh 1 yg x sehat, ikut saranan doc ye..kebiasaannya kita xkan brsalin tepat time due pun.. hehe..

37 week hingga 40 week ..waktu yg sesuai untuk bersalin nurse sye ckp

Kalau masuk ja 37w sis kena bersedia sbb bila2 boleh bersalin

bila baby dah matang sepenuhnya (week 37 ke atas )

38 weeks dah boleh bersalin