Apa kesan kepada ibu hamil?

Hai. Saya dah pregnant 7mggu. Badan rasa lemah tak bermaya & loya. Makan apa segala mesti muntah². Buat masa skrg buku pink x bole nak buka lg. so pantauan kenalah buat sendiri kan. kalau dah muntah² selalu ni efek apa je ye kat ibu yg hamil? risau kdg² fikir diri sendiri tak cukup nutrisi. #firstbaby #firstmom

22 Balas

Sy masa memula prgnt mmg xde tenaga.. Sehari 6 ke 7x sy muntah. Dr pg sampai malam.. Seminggu berturut.. Makan minum muntah..badan lembik.. Pergi hospital terus masuk air 6 botol.. Baru ada tenaga.... Baru blh makan mnm tp pada kuantiti yg sedikit. Bila badan x de tenaga dan nutrisi doc kata bahaya pada kandungan.. Lebih baik sis pergi hospital takut air kurang dalam badan... Gtau je doc sy prgnt tapi sy lemah dan muntah2 x lalu makan.. Xberdaya.. Nnt insya Allah doc masuk kan air baru sis ada tenaga...