Apa kesan kepada ibu hamil?

Hai. Saya dah pregnant 7mggu. Badan rasa lemah tak bermaya & loya. Makan apa segala mesti muntah². Buat masa skrg buku pink x bole nak buka lg. so pantauan kenalah buat sendiri kan. kalau dah muntah² selalu ni efek apa je ye kat ibu yg hamil? risau kdg² fikir diri sendiri tak cukup nutrisi. #firstbaby #firstmom

22 Balas

cuba cari makanan yg sis boleh telan makan sikit2 tapi kerap kalau apa2 pun x boleh masuk sis cuba makan kurma sekali makan 3-5biji saya dulu x boleh telan apa2 kecuali tomyam sis boleh cuba

setakat ni awk makan je. ambik sikit tp kerap. dan makan untuk tenaga je skrg ni. nt dh bukak buku pink monitor berat awk. selagi masih naik in shaa Allah ok

sepatutnya dah boleh buka buku pink, Saya buka buku usia 4w kandungan. untuk sementara ni elakkan makanan yg buat awak muntah. tp jangan skip makan.

sama la mcm sy 7week.. buku pink bukak week 12 nti. da bt appointment nurse bg tarikh tu.. jaga diri sendiri jela wt masa skrg..

tkde effect apa2 ..sy dari 6w smpai 12w mual terok tak lalu nak mkan apa2 ..dh msuk tm2 trus selera kuat ..skrg dh 28w 1d

Bnyak makan buah sis, sy pom mcm sis time 1 trimesta hb pom rendah kalau tk makan buah memang badan tk de energy, pening

kalau rasa xbermaya, boleh serah diri ke kecemasan.. nnt dorg akan drip air, kalau perlu akan di wardedkan...

folic acid jgn tinggal. minum susu. tak boleh susu mengandung, minum je susu kotak. susu coklat ke.

Sy pon sama macam sis. Lepas tu husband belikan kismis.. makan tu n buahan2 baru ok sikit.

sma laa sis . 1st trimester nii hlng hbis slera mkn. lngsung tda boleh telan apa2