Pergerakan Baby

Hai, saya dah masuk 23week1day hari ni. tp masih belum rasa lagi pergerakan baby, adakah normal? selalu baby start bergerak berapa week ye #firstbaby

15 Balas

Ikotkn 23weeks dh boleh rasa (ni ikot bacaan sy la).. Cuba try cek dgn doc sis.. Mgkin jugak dia bgerak tp sis xperasan.. Sy pun first time preggy.. mula2 agak kliru rsa baby bgerak mcm ni ke.. Skrg dh nk msuk 21weeks dh fhm dh rsa tu cmne.. Start rsa baby bgerak msa 19weeks ☺

5y ago

td pegi checkup kat kk, misi ckp kdg2 mmg lmbt rasa. 28 weeks tu baru aktif

Sis dah buat detail scan?biasanya detail scan doc akan terangkan satu2 kedudukan baby..usia kandungan baby utk detail scan 18w-22w..Saya baru lps bt detail scan..Mmg nmpak pergerakan baby,tlg belakang,bibir n jantina🙈.Saya buat di klinik swasta..

saya skrg 28mggu ..bby dlm perut cam bergusti pulak...ok kah tu arrr? kdg2 saya risau Klu terlalu aktif..sampai sakit cam senggugut rasa dia..tp sekejap 2 je sakitnya...

kalau 1st baby maybe u akan sedar rsa pergerakan tu agak lambat..mcm I hari tu duk pkir ini ke rasa nya dia kick..rsa mcm ada angin meletup2 lembut dlm perut hehehe

5y ago

bestnyaa, x sabar nk rasa mcm tu. sy mungkin lmbt sikit rasa, perut sy pun kecik lg, org tgk x mcm 5 bulan 😅

kdg baby gerak tp perlahan.. 28 minggu ke atas biasanya macam main bola. sis risau bole pegi scan cek. atau ke hospital terus ke

5y ago

td misi ckp first baby lmbt sikit, kdg2 28 minggu baru blh rasa

Cek ke dokter.. kalau placenta d depan mmg susah nak rsa gerakn baby.. sya placenta d depan dpt rsa gerakn baby after 20weeks.

Selalunya akan rasa macam angin lalu dalam perut atau tercuit sikit. Boleh scan untuk tgk pergerakan bayi. 🙂

5y ago

Dalam 12hb ni checkup..t scan sekali kot

da boley rase...cume tgok pade gerak bby lah kadang dy xganas dy slow je....makin nanti makin awak rse

Saya 19week dah rasa bby gerak2 dlm perut...paling bnyk gerak time mlm nak tidur

4y ago

Alhamdulillah. Sama lah saya sis. 18w sampai skrg baru masuk 19w lagi kerap rasa 🥰. Baby saya banyak gerak bila saya makan benda yg mmg dia suka hahah

saya selepas 120 hari dah start gerak. better see doctor.