Sakit celah kelangkang

Hai, saya baru masuk 32 minggu, celah kelangkang saya sakit sangat kalau nak bergerak atau berdiri. Start rasa dari 28 minggu ke atas macam tu. Sekarang sakit betul terasa lagi2 bila nak bangun berdiri dari posisi duduk di lantai. Normal ke macam ni? Ada tips ke nak kurangkan? Thank you mommies. ❤️

2 Balas

Normal sis.nurse ajar sy baring sambil kaki tahan ke dinding.mmg x leh nak hilang saket tu.tapi bole kurang kan saket kalau buat mcm tu.sbb kepala baby da dekat bwh.so skrg sy da 34week saket tu da hilang.

sama lh kita sis, bila brdiri tu trsa sakit sgt..kdng ssh nak brdiri..