Hamil

Hai saya baru join page ni.. Saya dah lama rancang nk hamil, Sebab anak no 2 dah 7 tahun. Saya juga ada mengunakan test ovulasi. ADA tak suggestion untuk pemakanan yg sihat. Dalam merancang kehamilan.

14 Balas

Sy bfore pregnant amalkan kurma, kismis n mknn sunnah semua tu. Setiap pagi dan mlm sesudu pati delima. N kdg2 mnum air rebusan kurma merah. Sy x mnum air manis. Setiap hari air masak n setiap kli masak mesti ada sayur n buah dlm hdgan sy. Smbil tu kerap solat tahajud dan hajat mnta pada Allah nk dpt zuriat.

Sy pun jenis susah lekat sis,anak no2 umur 6 tahun baru sy dpat prgnant lg.. tp sebelum prgnant sy amalkn diet,knon nk turunkn berat badan,sy kawal pemakanan,ambil mkanan brkhasiat n ikut jadual pemakanan serta lakukan senaman Alhmdulillah amalkn dlm sbulan tibe2 prgnant 😊

Cuba try supplement pink lady sis saya pregnant after consume pink lady memang bagus sgt menyuburkan , selain tu aset kita pun mantap tau .. sis boleh try tanya seller - 0143015016 Ni agent dari hq dia respon pun dgan baik .

Cuba amalkan supplement mamom Hope sbb sye amalkan tak sampai 2 botol lekat, Alhamdulillah kalau sis nak boleh Pm Sye 01139883644 sbb menjadi terus jadi agent 😊

5y ago

ouh yeke takpe sis amalkan je inshallah kita cuma ikhtiar, Kalau niat baik Allah akan bagi Ganjaran Cepat atau lambat 🥰

Sy guna kaedah bbt dan opk. Dr segi pmakanan, sy bykkn mkn buah sayur dan exercise. Dlm bulan yg sy bebtul disiplin tu, alhdmllh lekat.

5y ago

Oh ya, folic acid jgn lupa makan.

Sya amalkan folic asid je masa nak rancang pregnant. Dan sentiasa fikir positive x mau fikir banyak2,cukup berehat.

Mkn folic asid..mkn taugeh hari2..mkn kiwi😊jgn mkn fast food.megi pun jgn.jgn mnum air gas.elakkan mnum kopi

Sy mkn madu ajaib turki. Alhmdulillah bru amalkn stgh botol dh melekat.. sy jual sy amalkn

Sy guna period apps je utk tau subur ke tak, tak penah guna opk..hehehe

Kalau suka mkn sayur ..boleh amalkan makan taugeh