First Pregnancy

Hai, saya baru dpt tahu pregnant 4 minggu, normal ke ada rasa sakit perut? Mcm cramp & mencucuk di area perut? Berjalan laju sikit / Angkat tangan pun rasa sakit.. TQ in advance mommies😊

2 Balas

Saya sblum dpt tahu sya pregnant, sya rasa perut sya sakit mcm senggugut tu , sya sangka Saya nak period .. dalam seminggu msih sakit biasa ya 2 hari ja period trus ni tak . Saya cek upt pregnant dah 😊 . Smpai skrg sya 5 weeks msih ada rasa skit prut tu

3y ago

Ok terima kasih atas info🥰

cramp tu normal, kalau sakit mencucuk macam nak period tu tak normal. Sis banyakkan berehat 1st trimester ya. saya dulu perut sakit pun gigih berjalan buat keje rumah jugak, last nya gugur 2 kali 😅

3y ago

Oh yeke? Saya sakit perut takde lah mcm mencucuk nak period, kadang2 okay kadang2 tak okay.. check doctor, doctor cakap mungkin kencing tak lawas.. Allahu, sorry for ur loss dear, thanks ya atas nasihat🥰