Assalammualikum

Hai. Saya baru berkahwin 15/3/2020.. Jadi masih baru dalam hal ni.. Kalau mecam ni.. Memang sah mengandung ka?? Saya priod xteratur.. Awal haid 24/4/2020 Terakhir haid pada 29/4/2020.. Sampai hari ni 6/6.2020 saya msh belum datang haid.. Perut saya ada terasa sakit, mecam sengugut.. Tp xdatang haid.. Saya rasa xselesa pada bahagian perut. Jadi tergerak hati nak cuba test...

Assalammualikum
80 Balas

tahniah ..awk mcm sy haid tk teratur...tpi sy mls nk test ...tpi dh lame sngt haid tk dtg bile test tngk naik 2 line..tpi mcm tk percaya...hari ke hri sy beli lagi test pregg..smpi suami ckp dh bnyk sngt sy beli..yela 1 excited n mcm tk percaya...sy terus jmp dokter....btul sy pregnent..time tu dh 19minggu..bayangkn sy tk sedar pasal tu...sbb fikir haid tk teratur

4y ago

Ouh yeka.. Saya baru test je.. Sebab saya baru kahwen.. So memang xtau la pasal ni. Hari tu biasa test dah.. 2 line.. Tp chek kli ke 2 satu line je.. Tp dokter kta hormon xseimbang.. Sebab line saya kabur ja.. Xlama tu priod.. Kali ni.. Priod xmai.. Mcm awak juga la. Mlas nak chek.. Tp skit lain sngat.. Sengugut.. Tp xdtang pn priod.. Sja suruh suami beli.. Chek smlam naik dua line.. Terang pulak tu.

tarikh last period saya 27/8 . so kalau nak ikot kan sekarang dah pregnant dalam 7 minggu 2 hari. kelmarin scan doc cakap rahim mengecut, baby ada tapi takde heartbeat. kandungan macam baru 2 atau 3 minggu saje. dia syak saya dah miscarriage tapi saya takde bleeding pun. dia suruh repeat scan semula dalam 2 minggu.

tahniah sis...sy pun baru nikah 14/3.. masa nikah tu sy tengah last periot... bulan 4 sy xdtg bulan 4hari lewat...cek2 dah mengndung..skrg dah 12minggu 3hari.... kira bunting pelamin...tapi sakit perut sy pn alami...dtg jumpa dokter dia kata perkara biase. sbb baby nk membesar..dtg jumpa tnya pn sy kne marah.😅😅😅

4y ago

okey..sesama la kite..😊😊😊

Ni baru 1st check ke.. klu ikut lmp.. patut da terang.. sbb last period bln 4 kan.. patut bln 5 da dpat 2 line terang. Strong positif. Klu bln 6 baru cek, dpat faint line mcam ni, sb janin baru nk jadi. Ape2 pi la consult doc, scan ke ape yg patut. Sbb ni result ni weak positive pregnancy. Tu je bole share.

4y ago

A.ah sis bru 1st check.. Sbb priod saya bulan 5 xdtg lg.. So saya tngu hbis bulan nk chek.. Sbb sy ni jnis priod x teratur.. Tu xtau masa bila yg sesuai chek..

Tahniah sis...sy pon baru kahwin 13/3 baru ni... ni anak first sy dapat tw pregnant selepas tw bulan 4 tu tak dtg period buat ujian upt dkt rumh tngok2 naik double line...alhamdulillah skrg usia kandungan da 10minggu

4y ago

Tahniah..Alhamdulillah...sy pn sama..kawen13/3..smnggu sblm ry..check upt..positive..3x check..sbb mcm xpercaya..hehe..Alhamdulillah.. 😊😊😊 hr tu nk buka buku pink KKIA suruh tggu 10 mggu..so insyaAllah..mggu dpn ke KKIA smula..

Tahniah..sy pun irregular period..tgh ttc anak ke 2..bbrp minggu ni puting breast sakit,perut cramp mcm senggugut,tp x period jgk.. Harap adalh peluang preggy anak ke 2..aamiin

4y ago

Aamiin..😊

Alhamdulillah 😍😍🥰 insyaAllah semoga awak n baby sentiasa sihat... and insyaAllah sebaya tahun/bulan anak kita nanti 🥳🤩 doakan saya juga ye

Saya last period 28/4 , alhamdulillah now pregnant 5weeks 4days. Usia kandungan kita sama . Take care 🌹,

4y ago

Yeka.. Waaa alhamdulillah.. Take care sis.. Tahniah😘😘💋

trikh kawin sy 14/3/2020 . last period 18/4/2020 . now tgh pregnant my first bby . nk masuk 7bln dah 😍

Tahniah sis..klu sakit mcm segugut tu normal saya dulu pun sakit tp sakit manja2 ja klu teruk baik rujuk doc..

4y ago

Alhamdulillah.. Terima kasih kak.. Xadatruk kak.. Skit skjak2 ja.. Xtruk sngt pn.. Cma rsa mcm dua denyutan.. Kjp kanan bawah kejap kiri atas