mee maggi segera

hai salam, saya baru trimester pertama 9 minggu. boleh ke makan mee maggi? mengidam lain mcm. ke minggu ke berapa boleh makan? ke mmg tak boleh lgsg makan mee maggi sepanjang tempoh kehamilan?#pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

2 Balas

Sy mkn dah 2-3 kali pd mggu 7-8.. Nak mkn boleh tp berpada2.. Sebelum mkn megi tu sy da consume mknan yg sihat2 dulu, mcm minum susu, makan buah-buahan & mkn meginya bkn dlm keadaan perut kosong tau.. Biar beralas dlu perut tu.... Masa celur mee tu, air rebusan pertama buang.. Dah ganti air baru, letak serbuk perasa sikit/separuh je.... Dapat letak sayur+telur lagi bagus sis.. Megi tu jadi mknn seimbang. hehe

Boleh je nak makan apa pun. Cuma kena kawal la. Maggi tinggi garam, so kena perpada sebulan sekali tu takpe jee. Sama jugak makanan lain. Yg mana tinggi gula, berkafein, semua kena kawal