mee maggi segera

hai salam, saya baru trimester pertama 9 minggu. boleh ke makan mee maggi? mengidam lain mcm. ke minggu ke berapa boleh makan? ke mmg tak boleh lgsg makan mee maggi sepanjang tempoh kehamilan?#pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

2 Balas

Sy mkn dah 2-3 kali pd mggu 7-8.. Nak mkn boleh tp berpada2.. Sebelum mkn megi tu sy da consume mknan yg sihat2 dulu, mcm minum susu, makan buah-buahan & mkn meginya bkn dlm keadaan perut kosong tau.. Biar beralas dlu perut tu.... Masa celur mee tu, air rebusan pertama buang.. Dah ganti air baru, letak serbuk perasa sikit/separuh je.... Dapat letak sayur+telur lagi bagus sis.. Megi tu jadi mknn seimbang. hehe