detail scan

hai perlu tak buat detail scan? klinik mana yg murah?

36 Balas

klinik zayan 2D scan baru rm45 ,3D 4D 5D taksampai rm100 RM85 ja doc perempuan mmg dia scan details sy masa 8 week takjumpa jantung baby dia cari sampai jmpa sy p klinik gy sebelum tu semua suruh sy g hospital depa ckp kandungan luar rahim scan pun taksampai 5minit dh ckp kandungan luar rahim tup tup kena rm85 ,balek tereyak taktaw nk kata laa kan sapa yang tksedih 🙂 tapi alhamdulillah now im 28week🤗 12-14week baru nampak baby seketoi dlm perut masa kk scan 🤭

Bagi saya penting. Saya baru lepas buat last week. Saya sekarang 19weeks. Doc cakap kidney baby sebelah kiri ada bengkak sikit. Nanti 28weeks check lagi. Hopefully bila makin besar, bengkak dia makin surut. Takpa la spend sikit. At least kalau baby ada problem boleh tau awal

Ini pendapat sy .. detail scan sgt perlu utk tahu condition baby dlm perut kita .. zaman dlu dgn zaman skang lain .. dlu x banyak penyakit .. zaman skang terlampau banyak penyakit .. sbb tu detail scan sgt la perlu .. KLu ade duit lebih better buat la ..

saya buat detiel scan kandungan 19 weeks alhmdulillah baby sihat smua bgi sya penting detiel scan so sya buat detiel scan tu ...skrang dah 28 weeks sya buat kat klinik doc asmah bertam penang harga rm150

beza yer detail scan dengan scan biasa..sebab bila anak 1st sy tanya doctor nak buat detail scan dia kata yg selalu check tu memang da detail scan...doctor da kata camtu saya tak tahu nak cakap apa

3y ago

Itu scan dkt government ke swasta ?

Detail scan untuk tahu condition baby je. Bukan keperluan pun. Sebab org dulu dulu pun xde detail scan ni. Ikut kehendak dan kemampuan org tu. Average detail scan ni dlm rm150 la

bagi saya perlu..sbb kalau ada masalah ngan baby dlm kandungan kita dapat tahu awal dan boleh bersedia dari segi mental dan fizikal terutamanya tuk ibu2 yg ada gdm..

Details scan xwajib. Tp some benefits ialah u blh tahu if ada any abnormalities atau ape2 yg scan biasa xnmpk. Sb some issue, if detect awal blh fix sblm lahir.

Penting sis.. kita boleh tahu perkembangan bayi... Kalu ade cacat ke ape yang kurang boleh thu mse details.. sye baru buat kat as salam rm150 je... Mmg details dia buat.

3y ago

pasir gudang

ramai yang lgi suka buat 5d scan padahal details scan yang lgi penting sebab boleh tgok semua organ baby and kalau ada problem kita boleh detect awal