Ubat cacing 2y old

Hai nommies, ank sy bru msuk 2y. Pergi kk dpt ubat cacing jenis tablet. Nurse bg 2 kotak. Dlm setiap kotak tu ada 2tablet. Sy terbagi dua2 kotak tu dkt ank sy. Dy tak tahu plak setiap sekotak tu hanya utk 6bln skali. Ada apa2 effect ke tak ye klau terlebih bg ubat cacing? So far dia oky je.

2 Balas

maaf puan sy kurang psti ttg ini..puan dh bw ank g jumpa doc n chck??better puan jmpe.doc dan tnya pd yg pakar..itu sebaik2nya..supaya tidak ada perkara yg memudaratkan.. aah biasanya ubat cacing ni kena amik stiap 6 bln skali..termsuk org dewasa pn kena mkn ubt cacing stiap 6 bln skali..sy rs mana2 ubat cacing jika terlebih dos kena g hsptl or. klink asap tuk dptkn rwtn..disni sy sharekan maklumat yg sy pnh bc.hrp mmbntu puan..sbb tu dh overdos dh tu puan...tp sy xtw puan bg ank jnis ubat yg mana satu yg ada di pasaran..tp apa sy bc jika oberdos kena g dptkn rwtn segera walaupn tiada simptom apa2 berlaku pd anak

sy pergi KK xdpt pon ubat cacing..nurse suruh beli sendiri jer..bila dh tlebih dos,bahaya jgk..sebab baru 2 tahun kn..kena maklumkn pd nurse,atau doktor..minta pdapat dorang mcmne..kalau xde kesan skrg,mungkin ada kesan jangka masa pnjng nanti pulak.. #TAPactiveusers