nak tanya

hai nk tnye. normal tak 16 weeks bawah perut rasa keras? trutama pagi bila bangun dr tido. td checkup nurse pun ckp perut sy keras. tp lupa pula nk tanya normal tak mcm tu

7 Balas

Normal. Sya 25w pun ada masa rasa keras. Lagi klu tetiba baring. Mmg nampak keras tu. Posisi baby belakang hadap depan kita. Kena slow2 usap.

4y ago

Ya. Sya usap2 lembut klu rasa keras 😂

Normal jak sis..saya dah pernah cam tu..tpi skrng alhamdulillah dah tak keras sejak masuk usia kandungan 20 minggu

4y ago

Yea sis...asalakn jgn buat kerja yg berat dan jgn angkat yg berat2x atau jgn berjln secara kuat Lau boleh jln perlahan..dan jgn biar perut kosong. Sebb nurse selalu nasihatkan saya waktu saya punya bawa perut pndai keras2x.

Nurse xpesan check doc pd pdpt sy ok la tu. Dia mgkn just mention utk alert.

4y ago

ouh okay thank you ye ☺️

Normal sis..tpi kalau berlanjutan..refer hsptal trus ar

4y ago

okay baik terima kasih ye 😊

normal sis.. sy hr2 rase keras n berat bwh perut..

4y ago

sy start wk21 hr tu dh xselesa mengiring belah kiri.. kanan xpe lg.. tu blm lg dh msk 7bln ke ats.. patut la org kate nnt makin xbleh tdo..

Sy 17weeks sama jugak . Kdg2 keras kdg2 tak .

4y ago

ouhh. kdg sy risau takut sy salah posisi tidur. tu dh cnfius da ni nk mengiring belah mana 😅 tp majo ckp normal lega rasa

Normal kata nurse jg..sy pnh tiap kli mau bgn

4y ago

normal ye. lega rasa. sbb sllu sgt rasa keras huhu fikir ape la baby tgh buat dlm perut mummy ni 😅