kiraan baby kick

hai nk tnya,betul x kiraan yg sy bt, ke terlalu cepat ea, sorry jgn kecam yer sbb first baby😅#ingintahu #firstbaby #bantusharing

kiraan baby kick
16 Balas

assalamualaikum..hye puan tanpa nama...mg puan dan bby sht sntiasa hendaknya..di sini saya sertakan teknik atau cara kiraan yg betul untuk kira tendangan bayi yang sepatutnya.. harap link yg sy sharekan ni dapat memberi kemudahan pd puan dan manfaat pd puan tentang teknik kiraan yg btl bg bayi dalam kandungan...oh ya puan sebelum terlupa..dalam TAP app ni ada juga menyediakan kick counter tw...jd puan jangan lupa guna kick counter dekat dalam TAP ni ea..bg memudahkan puan utk kira tendangan baby.....😍😍mg Allah permudahkan segala urusan puan..Allahuma aamiin..mg pn n bby sntiasa dbwh lindunganNya..Allahuma aamiin... https://my.theasianparent.com/pergerakan-bayi-dalam-kandungan https://www.google.com/amp/s/www.majalahpama.my/jururawat-ajar-cara-kira-gerakan-bayi-dalam-kandungan-dan-kenapa-kena-kira-10-kali-1/amp/

nurse sy bgtau kena jarak at least 10-15min dari last dia kick. kalau buat mcm tu, betul laa ni. lebih kurang sy juga. nurse sy pesan kena perhati rutin kick anak. kalau biasa pukul 2-3pm dah complete 10kick, tp ada hari dia lambat complete, kena bg perhatian extra sikit. kot2 ada masalah pape, boleh detect awal hehehe

ikut apa yg nurse terangkan.. klau nurse kata kena jarak 1jam jd kiraan 1 jam 1kick,klau 30minit maka dlm 30minit 1 kick tick dlm kotak. tak kisah lah dlm 1 jam tu ada 10 kick pun tetap dikira 1. paham tak🤣🤣

betul sis 👍🏻.. sy pun dah satu mukasurat kira gerakan .. pling awal pukul 1 lbih dh cukup 10gerakan .. paling lewat pukul 6 hehe😁 nurse kata okayy jee janji cukup 10gerakan .. 😊

lebih kurang sama je waktu kita. saya kerja sekolah tadika lagi la budak luar perut menjerit, yang dalam perut pun sama nak ajak main juga.

Assalammualaikum..Wah..aktifnya baby. Saya paling cepat cukup gerakan dalam 7pm. Selalu 8pm. Baby lagi aktif lepas pukul 9pm. 🤭

Cam cepat jgak ckup 10kicks baby sis..sis kira 15minit - 30 minit jarak baby xbgerak ke or straight baby kick sis tanda 🤔

3y ago

Ooo yeke okey la kalau dah ade gap die x gerak antra 15-30 minit tue..sbb time die xgerak 15-30 minit tue bru kre 1kick.. 👍🏼

betul. yang penting cukup pergerakan 10 kali, tapi make sure untuk 1 gerakan gap kena 15 minit above

btol ja, nurse pun ckp jnji ckop 10x .. slalunya antara stengah jam ke sejam kira 1x pergerakkan

Normal ni. Mmg nurse ckp pukul 2-3ptg tu kebiasaannye. Tak terlalu cpt or lmbt.