Sakit pinggang frst trimester

Hai nk tnya mommies2 kat sini spa ada sakit pnggang frst trimester. Skit pnggang bila ddk dan baring. Rsa brdenyut2. Kdg2 bila bngun dri baring tu sakit, jln pun mcm robot sbb sakit. Nk tdo pun kna cri posisi yg slesa bru dpt tdo klu x mmg pnggang akn skit. Normal ke awl2 dh skit pnggang. Biasa nya time nk sarat bru rsa sakit. Mcm mna nk kurangkn rsa sakit pnggang? Blh consume supplement calcium ke atau urut2 ltak salonpas sja?

6 Balas

normal lah sbb hormon berubah. bentuk badan nak berubah. nak kurangkan? minta suami urut kalau sakit sgt. kurangkan buat kerja berat banyak kan berehat. alas bantal. time sarat tu dah sakit lain dah. mcm mcm sakitnya. nak consume supplement sila rujuk doctor. tak boleh suka suka beli dan makan. folic acid penting

3y ago

Tu lah tngu appointment nti bru nk tnya doktor blh x mkn supplement. Ikut saranan doktor mcmna. Sllu juga sruh suami urut2. Guna minyak cap kapak xpe ke sis?

sy pn alami skt pgg masa 1st trimester....2nd trimester kurang sikit..3rd trimester sakit balik..stakat ni..sy xpenah lg letak salonpas...takut pns sgt..just letak myk & urut sikit2 je..

3y ago

Tu lah mmg sakit tpi x blh nk buat apa. Nk letop2 bdn pun xblh. Brtabah je lah 😥

saya pun alami, sakit pinggang dri first trimester sampai skang da masuk second trimester pun sakit lagi pinggang

3y ago

same laaa...duduk xkena, bile duduk nk bgn, tegang pinggang rase, baring pun x kena..hihi

sme la sy mmg sakit pinggang..sapu minyak urut2 sikit...lps tu mnum susu farmfresh bru bole tdo...

3y ago

Okok2 sis 👌

boleh ambik kalsium seperti susu ataupun tablet. xde masalah

3y ago

Ok tq share info..

normal sis.sy pun prnh mcm tu jga