Tak boleh sebut ma @ da

Hai , nk tnya ada tak anak yg dah 9bulan tapi still tk boleh keluar suku kata? Mcm ma / pa .. Baby sy dh 9bln risau pulak takleh sebut pkataan lg .. sekadar mcm bunyi tegur " hu " mcm tu je atau pon menjerit " aaaa " ..

2 Balas

ada je awk. 9bln bkn blh sebut clear pun. setahun keatas tu yg patut ada bunyi yg clear dan bermakna. klu dia jerit ke nangis mesti ada terselit bunyi da/pa punya. parents kena alert saja.

9mo ago

tp ank sy ni mngis ja ngis mcm biasa .. bby sy still tkde babbling word pape ponn .. okk lpsni sy try alert tgk bila dia ngis

x pe selagi doc x kata ap2 tu x de mslh ad budak lmbt sikit ckp..ank sy 8m dy dh sebut abah,buu,kdg2 ayh dy panggil 😅tapi paling kerap dy sebut abah la🤣 walaupun x ajar

9mo ago

hahaa wah pndai ank sis .. okk sis hrp tkde papelaa .. mybe bby sy lmbt skt kott 😆