Mual

Hai. Nk tanye normal ke kalau tertiba mual dtg balik? Sy 21 weeks. Before this saya hanya mual 3 bulan pertama jer after that okay dah tak mual lagi. Tapi sejak minggu lpas, mual saya dtg balik and setiap pagi akan muntah mcm mula2 pregnant dulu. Sorry ye, just asking because ni pengalaman pertama saya tq ?

9 Balas

I think its normal sis, sya pon 1st trimestr mual2 gak.. Until now on off mual... Lgi2 law ada mkanan yg x kena dperut trus brangin cm nak muntah... Kdang2 law x dmuntahkn rsa x slesa memanjang

normal sis , sy alahan drpd 6weeks smpai 18weeks pastu okayy then 28weeks alahan tu dtg balik , alahan ny kalau nak dtg tak kira masa sis

Dulu sy 28 weeks mcm tu. Misi ckp mungkin sbb angin. Dia suruh kerapkan makan dgn kuantiti yg sedikit

sama sis . saya pon dah mual balik . pantang makan je rasa nak muntah .

Normal sis. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻

Normal, alahan bila bila masa je boleh datang balik.

saye 35week dtg blik mual2 nyee 😭

Normal sis...

Normal sis