Start mual semula atau sebab zincofer?

Saya now 11 weeks. Masuk 9 weeks hari tu dh kurang mual. Then seminggu saya consume zincofer ok je. X de apa2. Minggu ke 2 consume saya rse mual. Sy x sure itu mual sbb pregnant memang start mual semula atau sbb zincofer. Sbb doktor kata zincofer buat muntah. Tp sy x muntah. Just mual. Boleh jadi ke mual hilang and dtg semula?

3 Balas

Macam saya pula memang tak ada alahan termasuk loya & muntah. Tapi lepas makan zincofer terus loya & muntah. Saya makan zincofer tu pagi sebelum sarapan. Lepas tu saya tukar waktu makan zincofer 2 jam lps makan malam (saya ambil sebelum tidur). Alhamdulillah okay. Tak ada mual/muntah mcm sebelum ni. Kalau sis ambil zincofer pagi boleh tukar makan waktu malam pula. Tapi kalau dah tukar waktu masih mual/muntah sis boleh request tukar vitamin lain dkt nurse.

Nurse sy bagitahu kalau tak selesa dgn zincofer boleh tukar iberet atau maltofer. Cuba tanya nurse awk kalau boleh tukar. Cuba tukar tengok ada perubahan tak

1y ago

Nurse dh bgtw hari tu. boleh je tukar. bukan lah rse tak selesa ke apa. ok je zincofer tu. cuma sejak 1/2 hri ni rse mual semula. just curious sbb zincofer atau sbb pregnant

maybe mom , boleh ubah waktu minum ubat.

1y ago

tp sy makan sblom tido. boleh jadi ke mual nya waktu tghari esok hari nya😁